Nagydíjas lett a Kálban előállított üvegszövet háló


Új munkatársak felvételére készül a Masterplast, a létszámnövelést a gyártókapacitás folyamatos bővítése indokolja. A múlt évben kezdte meg saját fejlesztésű üvegszövete előállítását, amely idén elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat. „Jelenleg tíz új munkatárs felvételére készül káli telephelyén a Masterplast Group, így az év végére már 103-an dolgoznak majd a cég ottani gyártóbázisán” – tudtuk meg Biacsi Pétertől, […]

Új munkatársak felvételére készül a Masterplast, a létszámnövelést a gyártókapacitás folyamatos bővítése indokolja. A múlt évben kezdte meg saját fejlesztésű üvegszövete előállítását, amely idén elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat.

„Jelenleg tíz új munkatárs felvételére készül káli telephelyén a Masterplast Group, így az év végére már 103-an dolgoznak majd a cég ottani gyártóbázisán – tudtuk meg Biacsi Pétertől, a Masterfoam  Kft. ügyvezető igazgatójától.

A káli térségben a legnagyobb foglalkoztatónak számító társaságnál a létszámfejlesztést indokolja, hogy az elmúlt években megszokott kapacitásnövelést az idén is folytatják. Így például habfóliából ebben az évben várhatóan már 48 ezer köbméternyit állítanak majd elő az üzemben, míg tavaly még 44 ezer köbméternyit gyártottak. Ennél is nagyobb növekedést prognosztizál Biacsi Péter szárazépítészeti profilokból, amiből 2014-ben 6,8 millió folyóméternyit állíthatnak elő, ez közel 40 százalékkal haladhatja meg a 2013-as értéket.

Az igazán látványos fejlődés az üvegszövet háló gyártásában lesz, a tavalyi 2,7 millió négyzetméternyi után ebben az évben már várhatóan 7,5 millió négyzetméternyit készítenek belőle.

A Masterplast 2013-ban két meglévő technológia ötvözésével alakította ki saját üvegszövet hálóját, amely az idén elnyerte a Magyar Termék Nagydíj címet, amit tegnap vehettek át a társaság képviselői.

Masternet Premium különlegessége az erőssége, tartóssága és könnyű felhasználhatósága, melynek okai a minőségi alapanyagokban és a legmodernebb német gyártástechnológiában keresendőek. A Kálban előállított üvegszövet hálók a legmodernebb német technológiával készülnek, amely garantálja az egyenletes és állandóan magas termékminőséget.

A korszerű megoldásnak köszönhetően nem fordulhatnak elő a minőségi kivitelezést és a hőszigetelő rendszerek évtizedes tartósságát aláaknázó termékhibák. A Masterplast üvegszövet hálójánál ugyanis egyaránt kizárt a szálak bolyhosodása, a szálvégek seprűsödése és a hálórácsozat ablakosodása is, mivel a termék iparági innovációnak számító új, rugalmas bevonattal készül, amelyből az átlagosnál 30 százalékkal többet visznek fel a szálak és csomópontok tökéletes beborításának érdekében. A Masternet Premium üvegszövetek gyártása többlépcsős, minősített minőség ellenőrzési rendszerben történik az állandó prémium minőség biztosítása érdekében.

Az elmúlt években folyamatosan fejlődő káli gyártóbázison 2005 végén kezdte meg a termelést a régió egyik legnagyobb szigetelőanyag-gyártójának és forgalmazójának számító cégcsoport. Kezdetben még csak habfóliát állítottak elő, kizárólag a leányvállalatok igényeinek kiszolgálására, sem saját belföldi, sem export értékesítést nem végeztek.

„Ebben az időszakban a termékpaletta kizárólag építőipari termékeket takart. Két évre rá mindkét piac irányába nyitottunk, illetve a csomagolóipar által felhasznált termékek gyártásába kezdtünk ami rövid időn belül az egyik meghatározó pillérévé vált a Masterfoam Kft-nek. Ma már árbevételünk egyharmadát teszi ki a leányvállalati és kétharmadát a folyamatosan erősödő saját – belföldi és export egyaránt – értékesítés” – közölte Biacsi Péter.

Belföldön elsősorban csomagolóipari integrátoroknak adnak el, az export szempontjából pedig többek között Németország, Ausztria, Csehország, Svédország, Dánia és Írország számítanak fontos piacoknak. A profil üzletág 2007-ben kezdte meg működését, kizárólag a leányvállalati kör kiszolgálását végzi. Az üvegszövet háló gyártását 2013-ban kezdték meg Kálban, ebből a termékből is jelentős mennyiséget exportálnak.

A Masterplast nem csak maga teremt munkahelyeket a heves megyei térségben, de partnerei révén további családoknak is megélhetést biztosít. A cég többek között egri és füzesabonyi vállalkozásoktól vásárol rendszeresen.

 


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2022-es árbevétele 201,8 millió euró volt.