Masterplast termékadomány fogyatékkal élő fiatalok számára


A „Helyet!” Alapítvány Jászberény, Eperfa utcában 12 fogyatékkal élő fiatal számára épülő támogatott lakhatás projektjéhez szállítottunk 3 tekercs ISOFLEX ALU-LP metalizált bevonattal ellátott, polietilén légbuborékos párazáró fóliát adományként.

Mi az a támogatott lakhatás?

 

A támogatott lakhatás egy olyan bentlakást biztosító forma fogyatékkal élőknek, ahol minimális életvitel irányítással élhetik a lakók a mindennapi életüket. Az ellátási forma fő célja az ellátottak minél teljesebb autonómiájának és társadalmi integrációjának elérése.

 

A biztonságos életvezetés érdekében kísérő támogatást biztosít az alapítvány, szakemberek és megfelelő kompetenciával rendelkező segítők közreműködésével. A lakhatási szolgáltatás a helyi lakóközösségbe integrálva, egy nagyméretű házban kialakítva megteremti a lehetőséget a szolgáltatást igénybe vevők társadalomba való bekapcsolódására, a számunkra minden napi élet megélésére. A beköltözők, képességeiknek megfelelően önállóan alakíthatják életüket, vagyis úgy laknak és élnek, mint bárki más.

 

Ez az életforma egy teljesen új megközelítést jelent az eddigi szigorú, intézményi ellátáshoz képest, hiszen nem a korlátozásokra helyezi a hangsúlyt, hanem az önrendelkezésre, a minél teljesebb, önállóbb életre. Hozzájárul a fogyatékkal élők képességeinek a társadalomban történő megéléséhez, kibontakozásához. Mert emberként egymásra utalt lények vagyunk, mindannyian igényeljük a közösség támogatását, de egyben ajándékozzuk is saját értékeinket a közösségnek.

 

A 2019. március 1-én kezdődött kivitelezés, ami a tervek szerint 2019. augusztus 31-én fejeződik be.

 

Tudjon meg többet a „Helyet!” Alapítványról: http://helyetalapitvany.hu/

Facebook:www.facebook.com/helyetalapitvany/

 

A Masterplast a társadalmi felelősségvállalás elkötelezett híveként rendszeresen támogat termékadományokkal gyermeki jólétet és esélyegyenlőséget célzó projekteket. A mostani felkérésre is örömmel mondtunk igent és kollégáink is szívesen tettek eleget ennek a feladatnak.

 

Gáspár-Szanyi Krisztina “Helyet!” Alapítvány kuratóriumi elnöke veszi át adományunkat, amelyet Breglovics Zoltán gépjárművezető és Csata László gépjárművezető kollégáink a szokásos pontossággal szállítottak le.

 

A „Helyet!” Alapítvány Jászberény, Eperfa utcai támogatott lakhatás projekt látványterve.


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2022-es árbevétele 201,8 millió euró volt.