Új dűbelkihúzó vizsgálatok végzésére alkalmas eszközökkel bővültünk


A partnereink körében egyre népszerűbb dűbelkihúzás vizsgálat szolgáltatásunk hatékonyabb és precízebb elvégzése érdekében mintegy 700.000 forint értékben vásároltunk új eszközöket.

A sok csatát megélt régi dűbelkihúzó gépünk helyett sikerült beszereznünk egy új, minden igényt kielégítő, Hydrajaws 2000/C típusú dűbelkihúzó gépet, amit a legprofibb dűbel gyártók is használnak és ajánlanak. A géppel nem csak a homlokzati hőszigetelő rendszerekhez alkalmas dűbelek dűbelkihúzási vizsgálatát lehet elvégezni, hanem más típusú rögzítőelemek is bevizsgálhatók. Ezen kívül egy új, akkumulátor üzemű Dewalt ütvefúró gép beszerzésével tudtuk gyorsabbá és könnyebbé tenni a dűbelkihúzó vizsgálatok elvégzését. Az új gépekkel nem okoz gondot az áramvételi lehetőségek biztosítása, és nem okoz problémát, ha állványzatról kell elvégezni a vizsgálatot.

 

 

A dűbelkihúzó vizsgálat szolgáltatásról

Főleg a felújítások során, ahol a nem megfelelően megtisztított felületek miatt nem garantálható a ragasztó megfelelő tapadása – és a szélszívás ellen csak a dűbelek nyújtanak megfelelő méretezett védelmet – szükséges a dűbelek, dűbelkihúzó vizsgálattal történő kiválasztása. Ez a vizsgálat természetesen új épületek esetén is elvégezhető. A szabványok szerint elvégzett dűbelkihúzó vizsgálat során megállapításra kerül, hogy az adott falazatban és az adott hőszigetelőanyag típushoz, melyik dűbel lesz alkalmazható, majd erről elektronikus formában egy jegyzőkönyvet készítünk és küldünk el a partnernek és kivitelezőnek. A dűbel típusának megnevezése és a szükséges négyzetméterenkénti darabszám megadása mellett számos információt tartalmaz a jegyzőkönyv. Ezek a ragasztási módszer, esetleges OTSZ hivatkozások, dűbelhosszúság számítására vonatkozó adatok és persze a dűbelelhelyezési sémát is megadjuk a kivitelező számára, aki ezt a dokumentumot rögzíteni tudja az elektronikus építési naplóban.

 


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2022-es árbevétele 201,8 millió euró volt.