Masterplast a Növekedési Kötvényprogramban


A Masterplast is részt vesz az MNB Növekedési Kötvényprogramjában. 6 milliárd forintnyi kötvényt bocsáthat ki még idén társaság, amely a hitelminősítői feltételeknek megfelel, és kötvényei B+ besorolást kaptak a Scope Ratingstől.

Idén júliusban indult el a Magyar Nemzeti Bank kötvényvásárlási programja, a Növekedési Kötvényprogramban való részvétel egyik feltétele, hogy a vállalatok legalább B+ minősítést kapjanak egy hitelminősítőnél. A Scope Ratings egymás után végzi el a kötvénykibocsátást tervező hazai vállalatok hitelminősítését, újabb vállalatként, a tőzsde prémium kategóriájában jegyzett Masterplast hitelminősítői besorolása is megérkezett.

 

A Masterplast B+ kategóriába került a Scope Ratingsnél, stabil kilátással, a vállalat kötvényeinek besorolása szintén B+ lett, ezzel teljesítve az MNB elvárását ahhoz, hogy bekerülhessen a Növekedési Kötvényprogramba.

 

A pozitívumok között a Scope kiemeli, hogy a Masterplast tőkeáttétele relatíve alacsony, a vállalat adósság/EBITDA hányadosa relatíve alacsony, a hitelminősítő számításai szerint 3,5-4 közé esik (a tavalyi számokkal kalkulálva 3,7). A Scope azzal számol, hogy a Masterplast tőkeáttétele a következő években is relatíve alacsony maradhat, amit támogat az, hogy a bevételek emelkedésével és stabil marzsokkal az EBITDA is tovább bővülhet a következő években, miközben az adósságállomány stabil maradhat.

There’s no easier method to stress yourself out while Black Friday shopping than by not knowing what to purchase. Instead of wasting precious time throughout your online or in-store adventures, curate your list of present recipients before Black Friday. As soon as you have actually made your list, you can ask your liked ones if they have a wish list, making it simpler for you to compile your shopping list http://chernaya-pyatnica.co.ua/. Think of gifts for your kids, better half, parents, in-laws and buddies and household. Consider stocking stuffers for the people who make your busy life easier: your canine walker, kids’ instructors, hair stylist and everybody else.

 

A Masterplast 6 milliárd forintnyi vállalati kötvényt bocsáthat ki az idei negyedik negyedévben, az ebből befolyó forrásokat főként a rövid lejáratú adósság visszafizetésére használhatja.


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2022-es árbevétele 201,8 millió euró volt.