Gyermekmentőket segít idén is Masterplast


Hárommillió forinttal támogatja a Masterplast magyarországi leányvállalata a Magyar Gyermekmentő Alapítványt.

A Masterplast magyarországi leányvállalata által 2015-ben életre hívott, és immár hagyományossá vált „Legyünk együtt gyermekmentők!” akció keretében hárommillió forint adományt adott át a Masterplast Nyrt. alelnöke Ács Balázs és a Masterplast Hungária Kft. cégvezetője Pécsi László Dr. Gesztes Évának, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány szakmai igazgatójának a sárszentmihályi Masterplast cégközpontban.

 

A Masterplast Hungária Kft. hagyományos év végi partneri akciója keretében minden kijelölt és megvásárolt szárazépítészeti termék métere vagy négyzetmétere után két forintot különít el a Magyar Gyermekmentő Alapítvány számára.

 

A szervezet tervei szerint a vállalat által adományozott összeget egy mobil lélegeztetőgép beszerzésére fordítja.

 

 

“Az alapítvány 16 éve üzemeltet gyermek-mentőorvosi kocsikat az ország több pontján. Induláskor célunk a gyermekek korszerű mentőellátásának javítása volt együttműködésben az Országos Mentőszolgálattal. A mentőautókat az OMSZ irányítja a 112-re befutó segélykérő hívások alapján”tette hozzá Gesztes Éva, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány szakmai igazgatója.

 

A mentőorvosi kocsi személyzete egy gyermekellátásban jártas mentőorvosból és egy mentőápolóból áll, aki egyben a gépkocsi vezetője is. Felszerelése egy normál rohamkocsiéhoz képest bővebb, mivel a gyermekek ellátásához szükséges speciális gyógyszerekkel és egyedi méretválasztékú eszközökkel is kiegészül. Ennek és a mindennapi rutinnak köszönhetően az alapítvány orvosai és ápolói sokkal felkészültebben tudják ellátni a legkisebbeket.

 

Az alapítvány a mentőellátási feladatok mellett régóta úttörő szerepet vállal a gyermekmentés területén az új eszközök, eljárások felkutatásában és azok hazai elterjesztésében, valamint komoly hangsúlyt fektet a balesetmegelőzési és elsősegélynyújtási ismeretek oktatására is.

 

 

 „Fontos számunkra, hogy a már hagyományos akciónk keretén belül segíteni tudjuk a Magyar Gyermekmentők munkáját, hiszen adományokból és pályázatok útján elnyert támogatásokból valósítják meg céljainkat.jegyezte meg Ács Balázs a Masterplast Nyrt. alelnöke.

 

Az adomány átadásáról készített rövid összefoglaló az alábbi hivatkozáson megtekinthető:

 


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2022-es árbevétele 201,8 millió euró volt.