Sikeres közgyűlést tartott a Masterplast


44 forintos osztalékot fizet a társaság.

A tervezettnek megfelelően, rendben lezajlott a Masterplast éves közgyűlése, ahol a pandémiás helyzetre való tekintettel az Igazgatótanács döntött a közgyűlés hatáskörében eljárva.

 

Elfogadásra került a társaság konszolidált auditált beszámolója, ahol az árbevétel a gyorsjelentésnek megfelelően alakult, ugyanakkor a vállalat működési és adózott eredménye mintegy 200 ezer euróval lett magasabb a korábban közzétetthez képest.

 

Döntött a közgyűlés az osztalék mértékéről is, aminek a 44 forintos részvényenkénti értéke megegyezik a stratégiai tervekben korábban közzétett előrejelzéssel. A társaság osztalékpolitikája a jobb eredmény tükrében magasabb szintű osztalék kifizetését is lehetővé tenné, azonban a vezetőség figyelembe vette a vállalat folyamatban lévő és tervezett beruházásainak forrásigényét. Az osztalék 2021. október első felében kerül kifizetésre, az ezzel kapcsolatos részletes tájékoztatást 2021. június 30-ig teszi közzé a társaság.

 

A közgyűlés változatlan javadalmazás mellett további egy évvel meghosszabbította a jelenlegi Igazgatótanács tagok megbízatását.

 

Elfogadásra került a társaság 2021-2022-es évekre vonatkozó munkavállalói résztulajdonosi programjának (MRP) keretrendszere, amely a vállalat magyarországi vezetőinek és kiemelt alkalmazottainak nyújt részvényalapú ösztönzést.

 

A Masterplast stratégai fejlődésének és az MRP rendszer működtetésének biztosításához az Igazgatótanács megkapta a felhatalmazást további saját részvények vásárlására, melynek keretében 18 hónapon belül mintegy 3 millió darab részvényt vehet a társaság.


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2022-es árbevétele 201,8 millió euró volt.