Üzleti filozófiánk: a folyamatos fejlesztés, a vevőközpontú szemlélet és a gondosan ápolt partnerkapcsolatok harmonikus egysége.

Rövid cégtörténet

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2023-as árbevétele 145,2 millió euró volt.

Tőzsdei jelenlét

A társaság részvényeinek technikai bevezetése a Budapesti Értéktőzsdére 2011. november 29-én történt meg. Gyártásfejlesztési terveinek finanszírozására 2012-ben sikeres tőzsdei tranzakció keretében tőkeemelést hajtott végre. 2017 októberétől a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik a társaság papírjait. Válságálló üzletmenete és folyamatosan javuló eredményessége révén a BÉT legnagyobb árfolyamnövekedést produkáló részvénye lett a Masterplast 2020-2021-ben, majd 2021 március 16-án a BUX index és a BUMIX kosarába is bekerültek a vállalat papírjai.

Tevékenységünk

Cégünk egyaránt otthonosan mozog az építőanyagok nagykereskedelmének és gyártásának területén. A kiépített vevőközpontú értékesítési rendszerrel, a gyártott és forgalmazott termékek minőségének folyamatos ellenőrzésével, stabil termék ellátási háttérrel és rugalmas logisztikai megoldásokkal, versenyképes üzleti szolgáltatásokat biztosítunk partnereink számára.

Termékeink

A vállalatcsoport forgalmának túlnyomó részét a saját gyártású termékek teszik ki.
Több mint ezer minősített, CE jeles terméket kínálunk 6 termékcsoportban:
1. Homlokzati hőszigetelő rendszerek
2. Tetőfóliák és tető elemek
3. Szárazépítészeti rendszer
4. Hő-, hang-, és vízszigetelő anyagok
5. Építőipari kiegészítő termékek
6. Ipari alkalmazású termékek

Fenntarthatóság

A fenntarthatóság, az energiahatékonyság és környezetvédelem szempontjait mind belső folyamatainkban, mind pedig termékeink gyártásában és fejlesztésében is kiemelten fontosnak tartjuk. A környezeti terhelést szelektív hulladékgyűjtéssel, illetve a jármű- és eszközflotta környezettudatos átalakításával mérsékeljük.

Társadalmi felelősségvállalás

A Masterplast ars poeticája szerint csak egy sikeres vállalat engedheti meg magának mások segítését. Ennek megfelelően a Csoport szinte megalakulása óta támogatja környezetét.
Annak érdekében, hogy a segítség mindig megfelelő helyre és a kellő időben jusson el, mindez pedig átlátható módon történjen, a Masterplast társadalmi felelősségvállalási programját körültekintően megfogalmazott elvek alapján valósítja meg. Ennek megfelelően a csoport adományozási tevékenységében szigorú etikai normákat követ, és ezt elvárja az összes munkavállalójától is. A támogatási döntések szakmai, stratégiai és etikai irányelvek alapján születnek. A vállalat igyekszik úgy alakítani adományozási stratégiáját, hogy az a társadalom egésze és a Masterplast csoport számára egyaránt az értékteremtés érdekeit szolgálja.

Alapadatok

Cégnév: MASTERPLAST Nyrt.
Székhely: 8143 Sárszentmihály, Árpád u. 1/A.
Levelezési cím: 8143 Sárszentmihály, Árpád u. 1/A.
E-mail: masterplast@masterplast.hu
Telefon: (+36 22) 801-300
Fax: (+36 22) 801-382
Cégjegyzék szám: 07-10-001342
Adószám: 13805300-4-07
Csoportos adószám: 17780151-5-07
 

Befektetői kapcsolat
 

Nádasi Róbert vezérigazgató-helyettes
H-8143 Sárszentmihály, Árpád u. 1/A
Telefon: +36-22-801-300
Fax: +36-22-801-382
E-mail: nadasirobert@masterplast.hu

Társaságirányítás

 
Az Igazgatótanács tagjainak önéletrajza >>>
Az Igazgatótanács tagjai:
Tibor Dávid – elnök
Ács Balázs – alelnök
Dezse Margaret Elizabeth – tag
Dirk Theuns – tag
Fazekas Bálint – tag
Az Audit Bizottságának tagjai:
Dezse Margaret Elizabeth – elnök
Dirk Theuns – tag
Fazekas Bálint – tag
Az alaptőke nagyságának és a szavazati jogok számának legfrisebb jelentését a masterplast.hu/Befektetőknek/Egyéb hírek menüpont alatt megtalálják.

Kapcsolódó tartalmak:
Társaságirányítási dokumentumok
Pénzügyi jelentések
Egyéb hírek
Közzétételek
Rendkívüli tájékoztatások
Közgyűlési dokumentációk