Társadalmi felelősségvállalás

A Masterplast ars poeticája szerint csak egy sikeres vállalat engedheti meg magának mások segítését. Ennek megfelelően a Csoport szinte megalakulása óta támogatja környezetét. A pénzbeli adományokon túl a Csoport arra ösztönzi munkatársait, hogy mások boldogulásának megsegítése és a fenntartható fejlődés biztosítása érdekében vegyenek részt önkéntes munkában.

Annak érdekében, hogy a segítség mindig megfelelő helyre és a kellő időben jusson el, mindez pedig átlátható módon történjen, a Masterplast társadalmi felelősségvállalási programját körültekintően megfogalmazott elvek alapján valósítja meg. Ennek megfelelően a Csoport adományozási tevékenységében szigorú etikai normákat követ, és ezt elvárja az összes munkavállalójától is. A támogatási döntések szakmai, stratégiai és etikai irányelvek alapján születnek. A társadalmi felelősségvállalási programokat a Masterplastnál a Jövő Generációja Alapítvány segíti. A cég igyekszik úgy alakítani adományozási stratégiáját, hogy az a társadalom egésze és a Csoport számára egyaránt az értékteremtés érdekeit szolgálja.

A cég adományozási gyakorlatában kiemelt figyelmet fordít a gyermekek jólétét támogató programokra, illetve teljes élethez való hozzásegítésükre. Emellett a gyermekek szemléletformálása is fontos a Masterplast Csoport számára, ezért támogatja az olyan programokat, amelyekben tanulók, tanulócsoportok, iskolák számára szerveznek versenyeket, illetve dolgoznak ki speciális programokat, amelyek a fenntartható fejlődésre, a fenntartható építészetre, a városfejlesztésre és a környezet megóvására buzdítják a résztvevőket. A Cégcsoport szívesen támogatja a helyi közösségek egészségügyi sportra való neveléséhez kötődő kezdeményezéseket, illetve az egészséges életmód népszerűsítését.

A Társaság évek óta segíti a VIDEOTON FCF Baráti kör munkáját az egyesület sportfejlesztési programjának megvalósításában. Támogatásával a XVIII. Masterplast Fehérvári Futballfesztivál keretében a „Kispályás Nemzetközi Labdarúgó Kupa, Családi Sport és Egészségnapok” programját rendezhette meg a Baráti kör.

A Cégcsoport kiemelten fontosnak tartja, hogy ne csak munkáltatóként vegyen részt szűkebb környezete gazdasági, társadalmi életében, hanem támogatóként segítse a társadalmi szerepvállalást magukra vállaló alapítványok, egyesületek munkáját.

A Társaság csatlakozott a KÉPES program támogatói közé, amelyet 2013-ban hívtak életre székesfehérvári cégek, illetve Székesfehérvár Önkormányzata. A KÉPES, azaz a Közösségi Értékteremtő Program – Együtt Székesfehérvárért! elnevezésű kezdeményezés célja, hogy a vállalati szféra és az önkormányzat összefogásában olyan megoldásra váró feladatok valósuljanak meg, melyek maradandó értéket teremtenek a helyi közösség számára. A Masterplast termék és szakértői támogatást biztosít a program projektjei számára, valamint a vállalat munkatársi csapata önkéntes munkával veszi ki a részét a feladatokból.

A Masterplast a szélesebb körű társadalmi felelősségvállalás elkötelezett híveként munkatársai és partnerei segítségével 2015 óta támogatja pénzadományokkal a Magyar Gyermekmentő Alapítványt.

A dolgozói kezdeményezésre indult, és immár hagyományossá vált együttműködés keretében a társaság speciális orvosi diagnosztikai és oktatási eszközök beszerzésében nyújt célzott segítséget az alapítvány számára. Év végi „Legyünk együtt gyermekmentők” akció keretében a táraság partnerei is hozzájárulnak vásárlásaikkal az adomány pénzalapjához. A Masterplast további saját adományával kiegészítve gyűlik össze az előzetesen megcélzott eszköz beszerzéséhez szükséges összeg. 2018-ban újabb nagy összegű-ezúttal 2 060 000 forintos adománnyal támogatta a Gyermekmentő Alapítványt.

A vállalat által adományozott összeg egy orvosi mobil minilabor készülék beszerzéséhez nyújtott komoly segítséget. A Masterplast család büszke rá, hogy az eltelt évek alatt a partnerekkel közös összefogás révén sikerült az alapítványt 5 millió forintot meghaladó összeggel támogatni.

Az együttműködés új elemeként 2018-ban sikerült életre hívni a Masterplast – MGYA elsősegély nyújtó tanfolyam sorozatot oktatási intézmények számára. Mivel egészségügyi vészhelyzet esetén az első néhány perc kulcsfontosságú, fontos hogy a diákokkal foglalkozó pedagógusok is rendelkezzenek a megfelelő ismeretekkel. A vállalat ezt felismerve indította el a múlt év végén a „Masterplast elsősegélynyújtó tanfolyamot” a Magyar Gyermekmentő Alapítvánnyal közösen, ahol bemutatják a pedagógusoknak, mit kell tenniük vészhelyzet esetén. Az eddigi képzéseken eddig már több, mint 250 pedagógus vett részt. A Masterplast célja, hogy a városi szintről megyei szintre, majd hosszabb távon országos szintűre emelje elsősegélynyújtó oktatási programját.