Második alkalommal osztották ki a Pegazus Díjat


A legdinamikusabban fejlődő vállalkozások elismerését feltörekvő kategóriában, a nyugat-magyarországi régióban a szigetelőanyagok gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Masterfoam Kft., a Masterplast Group gyártó leányvállalata nyerte el. A cég 2006-2008 között nyolcvankilenc százalékos árbevétel növekedést ért el. A rangos elismerésről és a fejlődés titkáról kérdeztük Biacsi Pétert a cég ügyvezető igazgatóját. – „Nincsen titok, csak kemény munka. […]

A legdinamikusabban fejlődő vállalkozások elismerését feltörekvő kategóriában, a nyugat-magyarországi régióban a szigetelőanyagok gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Masterfoam Kft., a Masterplast Group gyártó leányvállalata nyerte el.

A cég 2006-2008 között nyolcvankilenc százalékos árbevétel növekedést ért el.

A rangos elismerésről és a fejlődés titkáról kérdeztük Biacsi Pétert a cég ügyvezető igazgatóját. – „Nincsen titok, csak kemény munka. A kis- és középvállalatok gazdasági tevékenységére rányomja bélyegét a gazdaság állapota, cégünknek azonban sikerült idejében olyan stratégiai döntéseket hoznia, amelyek hatására gyorsan reagálhattunk a piac változásaira” A gyár kiemelt hangsúlyt fektet a minőségre és a termelési folyamatok javítására, a fóliagyártó bázis ISO 9001 és ISO 14001-es minősítéssel rendelkezik. Péter véleménye szerint az eredményekhez hozzájárult az, hogy a vállalatnál összhang van a tulajdonosok és a menedzsment közt, valamint az is, hogy sokat áldoztak a fejlesztésekre az utóbbi időszakban. Az innováció nem áll meg, a társaság fejlesztési stratégiájának megfelelően az elkövetkezendő öt év során, összességében mintegy kétmillió eurót kíván beruházni a területen, és ezzel egy időben további 50 dolgozót kíván foglalkoztatni a jelenlegi közel 60 fő mellett. Ez által a cég várhatóan még intenzívebben jelenik meg a saját gyártású termékeikkel az építőipari szektorban.

A Masterplast cégcsoport menedzsmentje ez úton is gratulál a Masterfoam Kft-nek az elért rangos elismeréshez, és kíván további töretlen fejlődést. A Pegazus díjat olyan, a feldolgozóiparban vagy a szolgáltatások területein működő vállalkozás nyerhette el, amely magyar többségi tulajdonú, működését 2005 előtt kezdte meg, és jelenleg is aktív, kielégítő likviditással rendelkezik, valamint árbevétele 2008-ban egymilliárd forint felett volt. A díj adományozói az Enterprise Investors magán- és kockázati tőkealap-kezelő vállalat, az Ernst and Young könyvvizsgáló, adó, tranzakciós és üzleti tanácsadási szolgáltató, a White and Case nemzetközi ügyvédi iroda, valamint a Dun and Bradstreet üzleti információszolgáltató voltak.


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2022-es árbevétele 201,8 millió euró volt.