A Masterplast-sikertörténet a tőzsdén folytatódik


A magyar tulajdonú Masterplast Nyrt. részvényei hamarosan megjelennek a Budapesti Értéktőzsdén.   Idén technikai bevezetés, jövőre tőkebevonás A technikai bevezetésre – a PSZÁF jóváhagyását követően – 2011 novemberének második felében kerülhet sor, amit a társaság tervei szerint 2012-ben tőkebevonás követ. Az 1997-ben alapított Masterplast-csoport a kelet-közép-európai régió egyik vezető hőszigetelőanyag-gyártó- és forgalmazó vállalata, 2010-es árbevétele […]

A magyar tulajdonú Masterplast Nyrt. részvényei hamarosan megjelennek a Budapesti Értéktőzsdén.

 

Idén technikai bevezetés, jövőre tőkebevonás

A technikai bevezetésre – a PSZÁF jóváhagyását követően – 2011 novemberének második felében kerülhet sor, amit a társaság tervei szerint 2012-ben tőkebevonás követ.

Az 1997-ben alapított Masterplast-csoport a kelet-közép-európai régió egyik vezető hőszigetelőanyag-gyártó- és forgalmazó vállalata, 2010-es árbevétele közel 84,7 millió eurót (23 milliárd forintot) ért el. A társaság 2008 óta tagja a Budapesti Értéktőzsde Tőzsdeképes Cégek Klubjának, és mára a világ 13 országában rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal.

A társaság több évre előretekintő stratégia alapján működik, amely magában foglalja a gyártóbázisok és az értékesítés bővítésének lépéseit is. A vállalat részvényeinek technikai bevezetésére a tervek szerint már idén sor kerül, melyet a piaci környezet függvényében 2012 első felében tőkebevonás követhet. A tőkebevonást a gyártókapacitás bővítésére kívánja felhasználni a társaság.

Masterplast gyors fejlődését a komplex fejlesztés, az energiatakarékos és költséghatékony megoldásokat kínáló, hő-, hang- és vízszigetelés, tetőfedés és szárazépítészet területén gyártott és értékesített termékek segítették. Az országos lefedettség kiépítésével párhuzamosan a vállalat jelentős befektetéseket eszközölt a környező országokban, miközben az árbevétele évente kétszámjegyű növekedést mutatott. A 2008-as pénzügyi és gazdasági válságot a Masterplast is megérezte, ugyanakkor a nemzetközi krízisre termékkínálata átrendezésével, hatékonyságnöveléssel és költségcsökkentéssel válaszolt a társaság. Ennek köszönhetően a válságból megerősödve került ki, és most – többek között a tőkebevonásnak köszönhetően is – folytatja terjeszkedését.

Tibor Dávid elnök-vezérigazgató a változásokról elmondta: „Az új építkezések helyett a felújításokhoz kötődő termékekre, például a homlokzati hőszigetelő rendszerek fejlesztésére helyeztük a hangsúlyt. Zajlik a zöld forradalom és mi ehhez kapcsolódtunk, amit az eredményeink is igazoltak: az új lakásépítések drasztikus visszaeséséből adódó piacszűkülést lényegében kompenzálta a felújítási igények növekedése.”


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2022-es árbevétele 201,8 millió euró volt.