Bevezették a Masterplast részvényeket a Budapesti Értéktőzsdére


Jelentős dátum a mai a Masterplast történetében: a PSZÁF engedélyével és a bevezetési kérelem tőzsdei jóváhagyásával a mai napon megtörtént a cég részvényeinek technikai bevezetése a Budapesti Értéktőzsdére. A technikai bevezetést a társaság tervei szerint 2012-ben tőkebevonás követi. A tőkebevonással kapcsolatos feladatokkal a Masterplast a Concorde-ot bízta meg. Az 1997-ben alapított Masterplast-csoport a kelet-közép-európai régió […]

Jelentős dátum a mai a Masterplast történetében: a PSZÁF engedélyével és a bevezetési kérelem tőzsdei jóváhagyásával a mai napon megtörtént a cég részvényeinek technikai bevezetése a Budapesti Értéktőzsdére.

A technikai bevezetést a társaság tervei szerint 2012-ben tőkebevonás követi. A tőkebevonással kapcsolatos feladatokkal a Masterplast a Concorde-ot bízta meg.

Az 1997-ben alapított Masterplast-csoport a kelet-közép-európai régió egyik vezető építőipari szigetelőanyag-gyártó- és forgalmazó vállalata, 2010-es árbevétele közel 84,7 millió eurót (23 milliárd forintot) ért el. A tőzsdei megjelenést tervszerű felkészülés előzte meg, ennek első lépéseként a társaság 2008-ban a Budapesti Értéktőzsde Tőzsdeképes Cégek Klubjának tagjává vált, következő lépésként pedig részvénytársasággá alakult és többségi külsős tagokkal igazgatótanácsot állított fel.. 2011 tavaszától a Masterplast nyilvánosan működő részvénytársaságként működik, kiszámítható gazdálkodásával és a releváns céginformációk nyilvánosságának biztosításával a tőzsdei jelenléttel járó átláthatóság követelményéhez igazodik.

A Masterplast tervezett részvényértékesítéséhez kapcsolódó feladatok elvégzésével az egyik legnagyobb szakmai tapasztalattal bíró magyarországi befektetési szolgáltatót, a  Concorde Értékpapír Zrt-t bízta meg. A közösen kidolgozott stratégia alapján a Masterplast tőzsdére lépése két lépcsőben történik: a Masterplast-részvények mai tőzsdei  bevezetését 2012 első felében – megfelelő piaci környezet esetén – tőkebevonás követi majd.

A Masterplast gyors fejlődését a komplex fejlesztés, az energiatakarékos és költséghatékony megoldásokat kínáló, hő-, hang- és vízszigetelés, tetőfedés és szárazépítészet  területén gyártott és értékesített termékek segítették. Az országos lefedettség kiépítésével párhuzamosan a vállalat jelentős befektetéseket eszközölt a környező országokban,  miközben az árbevétele évente kétszámjegyű növekedést mutatott.

Tibor Dávid, a Masterplast vezérigazgatója a mai nap eseményét egy hosszabb folyamat közbülső lépésének tekinti. A társaság a piaci környezet függvényében 2012 első felében tőkebevonást tervez a tőkepiacon keresztül, melynek célja, hogy forrásokat teremtsen gyártókapacitásainak bővítésére.

Ács Balázs, az Igazgatótanács alelnöke kiemelte: a 2008-as pénzügyi és gazdasági válságot a Masterplast is megérezte, ugyanakkor a nemzetközi krízisre termékkínálata  átrendezésével, hatékonyságnöveléssel és költségcsökkentéssel válaszolt a társaság. Ennek köszönhetően a válságból megerősödve került ki, és most – többek között a  tőkebevonásnak köszönhetően is – folytatja terjeszkedését.


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2022-es árbevétele 201,8 millió euró volt.