Új gyártóüzemet indít Romániában a Masterplast


1,6 millió eurós befektetéssel új polisztirolhab-gyártó üzemet létesít a romániai Sepsiszentgyörgyön a Masterplast Nyrt.  A beruházásra a 2012. március 21-i sikeres zártkörű tőkebevonás ad lehetőséget Kelet-Közép-Európa meghatározó építőipari szigetelőanyag-gyártó és forgalmazó vállalatának. A Masterplast Nyrt. 1,1 milliárd forint friss tőkéhez jutott a 2012. március 21-i, nagy sikerű és jelentős túljegyzés mellett végrehajtott zártkörű tőkebevonást követően. Az […]

1,6 millió eurós befektetéssel új polisztirolhab-gyártó üzemet létesít a romániai Sepsiszentgyörgyön a Masterplast Nyrt.  A beruházásra a 2012. március 21-i sikeres zártkörű tőkebevonás ad lehetőséget Kelet-Közép-Európa meghatározó építőipari szigetelőanyag-gyártó és forgalmazó vállalatának.

A Masterplast Nyrt. 1,1 milliárd forint friss tőkéhez jutott a 2012. március 21-i, nagy sikerű és jelentős túljegyzés mellett végrehajtott zártkörű tőkebevonást követően. Az értékesítés során hét intézményi befektetői csoport szerezhetett tulajdonrészt Magyarország és Kelet-Közép-Európa meghatározó építőipari szigetelőanyag-gyártó és forgalmazó vállalatában.

A tőkeemelésből befolyt összeget új beruházások finanszírozására kívánja fordítani a cég. Ezek közül elsőként, mintegy 1,6 millió eurós befektetéssel a romániai Sepsiszentgyörgyön – a már korábban vásárolt ragasztógyára mellett – új üzemet létesít a Masterplast, ahol polisztirol alapanyagú hőszigetelő termékek – ISOMASTER EPS – gyártását kezdi meg a közeljövőben.

„A beruházásra kiszemelt ingatlant már megvásároltuk, jelenleg a meglévő épületeket újítjuk fel, alakítjuk át, valamint elkezdtük a gyártáshoz szükséges gépek, berendezések beszerzését. Bízunk benne, hogy gyártást már idén ősszel el tudjuk indítani az új üzemben. Ezzel lehetővé válna számunkra, hogy már az őszi szezonban kihasználjuk az építőiparban tapasztalható szezonális ingadozásokat és az ilyenkor jelentkező keresletnövekedést kiszolgálva érjünk el minél nagyobb piaci részesedést” – mondta el Tibor Dávid, a Masterplast Nyrt. vezérigazgatója.

Az új romániai üzem alapítása lehetővé teszi a Masterplast számára, hogy tovább erősítse kelet-közép-európai regionális vezető pozícióját és növelje piaci részesedését a hőszigetelőanyag-gyártó és forgalmazó piacon.


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2022-es árbevétele 201,8 millió euró volt.