Eredményes és sikeres volt a Masterplast részvényaukciója


A mai napon aukción keresztül történő részvényeladást szerveztek a Masterplast Nyrt. részvényeiből, melyen a Budapesti Értéktőzsde 9 szekciótagja vett részt. Az aukció során 1 140 931 darab részvény kelt el 630 forintos áron. Mint ismeretes, 2012. március 21-én a vállalat már végrehajtott egy sikeres tőkebevonást: akkor 7 intézményi befektető 1,1 milliárd forint értékben vásárolt részvényeket. […]

A mai napon aukción keresztül történő részvényeladást szerveztek a Masterplast Nyrt. részvényeiből, melyen a Budapesti Értéktőzsde 9 szekciótagja vett részt. Az aukció során 1 140 931 darab részvény kelt el 630 forintos áron.

Mint ismeretes, 2012. március 21-én a vállalat már végrehajtott egy sikeres tőkebevonást: akkor 7 intézményi befektető 1,1 milliárd forint értékben vásárolt részvényeket. Így a mai aukcióval együtt a Masterplast Nyrt. a terveinek megfelelően az első félévben összesen közel 2 milliárd forintos tőkeemelést hajt végre, amelyet teljes egészében új gyártókapacitások fejlesztésére és akvizícióra fordít.

Az aukcióval kapcsolatban Tibor Dávid vezérigazgató elmondta: „Az elmúlt hetekben a tőkepiacon és a devizapiacon sok negatív fejlemény történt, ennek fényében különösen sikeresnek tartom a mai részvényaukciót. A márciusi intézményi befektetői részvényértékesítés során a BÉT index 19053 ponton állt, míg ma 16450 pont körül teljesített – ennek ellenére ma ugyanúgy 630 forinton vették a befektetők a részvényeket, mint két hónappal ezelőtt, jóval kedvezőbb piaci hangulatban és környezetben. Ez, továbbá az a tény, hogy 9 szekciótag vett részt az aukción, számomra azt jelenti, hogy a befektetők bíznak a Masterplastban.”

 


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2022-es árbevétele 201,8 millió euró volt.