Az EU-ban terjeszkedik a Masterplast


Saját gyártású üvegszövet hálóval jelenik meg az Európai Unió tagországainak piacain a Masterplast Nyrt. A Kálon készülő, magas minőségű termékek piaci bevezetésének támogatására a vállalat több kiállításon is részt vesz. A Masterplast Nyrt. az üvegszövet háló gyártás elindítása érdekében 1,4 millió eurós fejlesztést hajt végre káli gyártóbázisán. A tervek szerint 2013. I. félévében kerülnek majd piacra […]

Saját gyártású üvegszövet hálóval jelenik meg az Európai Unió tagországainak piacain a Masterplast Nyrt. A Kálon készülő, magas minőségű termékek piaci bevezetésének támogatására a vállalat több kiállításon is részt vesz.

A Masterplast Nyrt. az üvegszövet háló gyártás elindítása érdekében 1,4 millió eurós fejlesztést hajt végre káli gyártóbázisán. A tervek szerint 2013. I. félévében kerülnek majd piacra a vállalat saját gyártású, magas minőségű termékei. A Kálon előállított üvegszövet háló minőségben felveszi a versenyt a hasonló nyugat-európai termékekkel, ugyanakkor az árát tekintve is versenyképes azokkal.

„A káli üzemünk 2014-re éri el teljes kapacitását, akkortól évente 10,4 millió négyzetméternyi üvegszövet háló gyártására lesz képes. Terveink szerint az itt előállított termékek túlnyomó részét az európai uniós exportpiacainkon értékesítjük majd. Várakozásaink szerint 2013-ban mintegy 1,4 milliós, 2014-ben pedig már közel 2,8 millió eurónyi többlet bevételt hozhat a cégcsoportnak az üvegszövet háló európai uniós országokba történő értékesítése” – mondta el Balogh Róbert, a Masterplast Nyrt. nemzetközi beszerzési és exportigazgatója.
A társaság a Masternet Premium nevet viselő saját gyártású üvegszövet háló európai uniós piacokra történő bevezetését komoly marketing tevékenységgel is támogatja. Ennek részeként a Masterplast Nyrt. több jelentős szakkiállításon is megjelenik az új termékkel.

„Október 17-20-án a milánói MADE Építőipari kiállítás keretében mutatkozunk be, és természetesen az üvegszövet háló kerül majd a fókuszba a standunkon. Hasonló lesz a helyzet a jövő év elején, Münchenben is, ahol január 14-19. között a Bau 2013 szakvásáron veszünk részt” – számolt be a tervekről Balogh Róbert.


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2022-es árbevétele 201,8 millió euró volt.