Európai kampányba kezd a Masterplast


Új, sajátgyártású szigetelőrendszer-elemekkel készül az európai piacok meghódítására a Masterplast Nyrt. Az év második felében kezdi meg a káli gyártóbázisán saját innovációja alapján az üvegszövet gyártását a Masterplast Nyrt.. A létesítményben mintegy 1,4 millió eurós beruházást hajt végre a vállalat, amelynek eredményeként mind a minőséget, mind az árat tekintve a nyugat-európai piacokon is versenyképes terméket állít […]

Új, sajátgyártású szigetelőrendszer-elemekkel készül az európai piacok meghódítására a Masterplast Nyrt.

Az év második felében kezdi meg a káli gyártóbázisán saját innovációja alapján az üvegszövet gyártását a Masterplast Nyrt.. A létesítményben mintegy 1,4 millió eurós beruházást hajt végre a vállalat, amelynek eredményeként mind a minőséget, mind az árat tekintve a nyugat-európai piacokon is versenyképes terméket állít majd elő.

A káli üzem várhatóan 2014-re éri el teljes kapacitását, akkortól évente mintegy 10,4 millió négyzetméternyi üvegszövet előállítására lesz alkalmas. A Masterplast a gyárban készült Masternet Premium nevű üvegszövet hálót főként európai uniós exportpiacain tervezi értékesíteni.

„Komoly marketing tevékenységgel támogatjuk a saját gyártású termék európai bevezetését, amelynek keretében számos kiállításon is megjelenünk” – számolt be a tervekről Balogh Róbert, a Masterplast Nyrt. beszerzési és export igazgatója. „Önálló standdal vettünk részt a müncheni Bau építőipari kiállításon január közepén, ahol jelentős érdeklődést váltott ki az újdonságunk. De hasonló módon jelentünk meg a múlt héten a poznani BUDMA Fair vásáron és önálló kiállítóhelyünk lesz novemberben a párizsi Batimat-on is” – tette hozzá Balogh Róbert.

Az idén várhatóan mintegy 1,4 milliós, 2014-ben pedig már közel 2,8 millió eurónyi többletbevételt hozhat a Masterplast cégcsoportnak az üvegszövet háló európai uniós országokba történő értékesítése.

Az üvegszövet háló mellett az idén is fokozott figyelmet fordítanak a társaságnál a Thermomaster hőszigetelő rendszer piaci népszerűsítésére. Ezt az is indokolja, hogy még ebben az évben megindul a rendszer részét képező polisztirol lap termelése a társaság új, 1,4 millió eurós fejlesztés révén megvalósuló ukrajnai üzemében, vagyis tovább nő a potenciálisan értékesíthető mennyiség. A vállalat Thermomaster rendszere bemutatkozik február végén a görögországi Thesszalonikiben az INFACOMA vásáron, a március végi kijevi Inter Bud Expo-n, áprilisban a belgrádi SEEBBE kiállításon, illetve november végén Tiranában, a Tirana Fair Trade-n.


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2022-es árbevétele 201,8 millió euró volt.