Újabb fejlesztést zárt le a Masterplast


Újabb jelentős fejlesztést zárt le a Masterplast cégcsoport, a társaság ma adja át káli telepén új üvegszövet-háló gyártó üzemét. Az 1,4 millió eurós beruházásnak köszönhetően évente 10,4 millió négyzetméternyi üvegszövet készül majd a létesítményben. A nyár végén jelentette be a Masterplast cégcsoport, hogy tovább bővíti termelőkapacitását az észak-magyarországi Kálon található bázisán. A társaság mintegy 1,4 […]

Újabb jelentős fejlesztést zárt le a Masterplast cégcsoport, a társaság ma adja át káli telepén új üvegszövet-háló gyártó üzemét.

Az 1,4 millió eurós beruházásnak köszönhetően évente 10,4 millió négyzetméternyi üvegszövet készül majd a létesítményben.

A nyár végén jelentette be a Masterplast cégcsoport, hogy tovább bővíti termelőkapacitását az észak-magyarországi Kálon található bázisán. A társaság mintegy 1,4 millió eurót fordított a fejlesztésre, amelynek eredményeként elindíthatja az üvegszövet-háló gyártását saját innovációja alapján. A beruházás részeként a vállalat Németországból vásárolta a csúcstechnológiát képviselő gyártósort, illetve jelentős átalakításokat hajtott végre káli telephelyén, hogy az optimális környezetet teremtsen az új termék előállításához.

A tervek szerint 2013. március végétől kerülnek majd piacra a vállalat saját gyártású, magas minőségi szintet képviselő termékei. Az üzem 2014-re éri el teljes kapacitását, akkortól évente 10,4 millió négyzetméternyi üvegszövet-háló gyártására lesz képes. A Kálon előállított termékek túlnyomó részét az európai uniós exportpiacain tervezi értékesíteni a Masterplast. A várakozások szerint 2013-ban mintegy 1,4 milliós, 2014-ben pedig már közel 2,8 millió eurónyi többletbevételt hozhat a cégcsoportnak az üvegszövet-háló európai uniós országokba történő értékesítése.

„A most lezárult beruházás kitűnő alapot jelent számunkra ahhoz, hogy mind minőségben, mind árban versenyképes, saját termékkel jelenjünk meg az európai piacokon, ami fontos összetevője lehet a vállalat további növekedésének a jövőben” – mondta el a fejlesztés kapcsán Tibor Dávid, a Masterplast Nyrt. vezérigazgatója.

A Masterplast 2003 óta értékesít hőszigetelő rendszereket, jelentős tapasztalatot és tudást szerezve mind a felhasznált anyagok, mind az alkalmazástechnika területén, így a saját üvegszövet-háló gyártás elindítása a belső, organikus fejlődés következő lépcsője. A társaság eddig is az egyik legerősebb üvegszövet importőrnek számított Európában, így a saját gyártással tovább erősítheti piaci pozícióját.

„Fontosnak tartom kiemelni azt is, hogy a mostani fejlesztésnek köszönhetően az eddigi mintegy 70-ről közel 100-ra nőhet az üzemben dolgozók száma. Sőt, amennyiben a várakozásainknak megfelelően alakul a Kálon készülő üvegszövet-háló értékesítése, további fejlesztéseket és létszámbővítést is elképzelhetőnek tartok” – tette hozzá Tibor Dávid.


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2022-es árbevétele 201,8 millió euró volt.