Rendkívüli bevétel a MASTERPLAST Nyrt.-nél


A 2012. szeptember 11-i nagyváradi raktártűz kárrendezésének eredményeként közel 1,1 millió eurós rendkívüli bevételre tesz szert a társaság 2013. második negyedévében. A MASTERPLAST Nyrt. nagyváradi raktárát érintő tűzeset miatt keletkezett kár értéke 1,3 millió euró volt. A lefolytatott vizsgálat eredményeként megegyezés jött létre a társaság és az Allianz Biztosító között a kárrendezésről. Ennek értelmében az […]

A 2012. szeptember 11-i nagyváradi raktártűz kárrendezésének eredményeként közel 1,1 millió eurós rendkívüli bevételre tesz szert a társaság 2013. második negyedévében.

A MASTERPLAST Nyrt. nagyváradi raktárát érintő tűzeset miatt keletkezett kár értéke 1,3 millió euró volt. A lefolytatott vizsgálat eredményeként megegyezés jött létre a társaság és az Allianz Biztosító között a kárrendezésről. Ennek értelmében az Allianz Biztosító 1,06 millió eurónyi kártérítést fizet ki a MASTERPLAST Nyrt. részére. További kisebb bevételt jelent a vállalat számára a leégett raktárépület még hasznosítható épületelemeinek értékesítése. A közel 1,1 millió eurónyi rendkívüli bevétel a II. negyedév során várható.

A MASTERPLAST Nyrt. nagyváradi raktárbázisán keletkezett tűz nem okozott fennakadást a társaság romániai partnereinek kiszolgálásában. A logisztikai feladatokat a vállalat két másik romániai telephelyéről (Sepsiszentgyörgy, Bukarest), Magyarországról, illetve egy Nagyváradon bérelt raktárból oldották meg. Jelenleg a Masterplast Nyrt. vizsgálja, hogy a kártérítési összeg beérkezése után újjáépíti –e a korábbi telephelyét vagy bérleményben folytatja tovább nagyváradi tevékenységét.


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2022-es árbevétele 201,8 millió euró volt.