Stratégiai megállapodás a MASTERPLAST Nyrt. és a SYNERGON között


Együttműködési megállapodást írt alá, a két cég, annak érdekében, hogy a SYNERGON DataCenter beruházás kapcsán. Két többségében magyar tulajdonú tőzsdén jegyzett társaság a MASTERPLAST Nyrt. és a SYNERGON Informatika Nyrt. stratégiai együttműködési megállapodást kötött, annak érdekében, hogy a SYNERGON DataCenter beruházás kapcsán a jövőben egymást erősítve működjnek. A SYNERGON Holding az elmúlt hónapokban kezdte meg […]

Együttműködési megállapodást írt alá, a két cég, annak érdekében, hogy a SYNERGON DataCenter beruházás kapcsán.

Két többségében magyar tulajdonú tőzsdén jegyzett társaság a MASTERPLAST Nyrt. és a SYNERGON Informatika Nyrt. stratégiai együttműködési megállapodást kötött, annak érdekében, hogy a SYNERGON DataCenter beruházás kapcsán a jövőben egymást erősítve működjnek.

A SYNERGON Holding az elmúlt hónapokban kezdte meg a SYNERGON DataCenter, szolgáltató független Tier-4-es biztonsági besorolású adatközpont megvalósításával kapcsolatos beruházási tervei engedélyeztetését. A több, mint 2 000 m2 alapterületű adatközpont beruházás összértéke eléri a 7 milliárd Ft-ot, ebből az épület együttes építése közel 2 milliárd Ft értékű befektetést jelent. A projekt megvalósítása során az infokommunikációs cégcsoport stratégiai partnerként számít a MASTERPLAST Nyrt. szakértelmére és kompetenciáira, amire alapozva tervezi az építőipari alapanyagok beszerzésének, versenyeztetését, kihasználva a MASTERPLAST piaci pozícióját, beszerzési kapacitásait. A két társaság együttműködésétől azt várja a menedzsment, hogy kedvezőbb feltételekkel juthasson a SYNERGON a beruházáshoz szükséges alapanyagokhoz.

Az együttműködés során a két társaság megvizsgálja azt is, hogy a MASTERPLAST Nyrt. informatikai rendszereinek átalakítása, virtualizációja illetve azon modern infrastrukturális megoldások bevezetése, melynek bázisa a felépülő adatpark lesz, hogyan segítheti a Társaság hatékonysági törekvéseit. Az együttműködés részeként a SYNERGON évtizedes tapasztalatára alapozva a MASTERPLAST olyan nagyhatásfokú outsource technológiával üzemeltetett IT infrastruktúra rendszerhez juthat hozzá, mely az építőipari anyagokat gyártó és forgalmazó Társaság 12 országban megtalálható érdekeltségeinél az átlátható gazdálkodást és működést tovább segítheti a jövőben.

„Örömmel kötöttünk megállapodást a SYNERGON csoporttal, hiszen egy olyan partnerre leltünk az informatikai társaságban, aki képes arra a megújulásra és innovációra, amire a legtöbb magyar vállalatnak manapság szüksége lenne. Számunkra azért is fontos ez az együttműködés, mert az általunk gyártott és forgalmazott termékeket olyan nemzetközileg is magas szolgáltatási minőséget nyújtó adatközponti komplexum építése során használják fel, mely számunkra komoly referenciát jelenthet a jövőben” – nyilatkozta Ács Balázs a MASTERPLAST Nyrt. Igazgatótanácsának alelnöke.

„A nehéz piaci körülmények arra ösztönzik a hazai vállalatokat, hogy egymásra támaszkodva építkezzenek, növekedjenek. A SYNERGON Holding a MASTERPLAST cégcsoporttal együttműködve példaértékű lehet a hazai vállalkozások számára. Az együttműködés során a két társaság működésében rejlő szinergiákat úgy tudjuk kihasználni, hogy az mindkét magyar társaság számára előnyös legyen. A SYNERGON Holding adatközponti beruházása során magas minőségű építőipari alapanyagokra és szaktudásra van szükségünk, melyet a MASTERPLAST a stratégiai együttműködés révén biztosítani tud számunkra” – nyilatkozta Dobos Attila a SYNERGON Informatika Nyrt. vezérigazgatója, az Igazgatótanács tagja.


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2023-es árbevétele 145,2 millió euró volt.