Újjáépül a Masterplast nagyváradi központja


Közel 1,1 millió eurós rendkívüli bevételhez jutott a Masterplast Nyrt. idén, a tavaly szeptemberi nagyváradi raktártűz kárrendezésének eredményeként. A Masterplast már rendelkezik a központi irodaépület újjáépítéséhez szükséges engedélyekkel, és már megvannak a kivitelezők is. A MASTERPLAST Nyrt. nagyváradi raktárát érintő tűzeset ellentételezésére az Allianz Biztosító 1,06 millió eurónyi kártérítést fizetett ki a MASTERPLAST Nyrt. részére. […]

Közel 1,1 millió eurós rendkívüli bevételhez jutott a Masterplast Nyrt. idén, a tavaly szeptemberi nagyváradi raktártűz kárrendezésének eredményeként.

A Masterplast már rendelkezik a központi irodaépület újjáépítéséhez szükséges engedélyekkel, és már megvannak a kivitelezők is.

A MASTERPLAST Nyrt. nagyváradi raktárát érintő tűzeset ellentételezésére az Allianz Biztosító 1,06 millió eurónyi kártérítést fizetett ki a MASTERPLAST Nyrt. részére. További kisebb bevételt jelentett a vállalat számára a leégett raktárépület még hasznosítható épületelemeinek értékesítése, így összesen, közel 1,1 millió eurónyi rendkívüli bevételhez jutott a társaság.

MASTERPLAST Románia rendelkezik a központi irodaépület újjáépítéshez szükséges összes engedéllyel. A kivitelezői tender lezárult, az átépítést végző csapat kiválasztásra került. A beruházás összege előreláthatólag közel 90 ezer euró lesz és 2 hónapig tart. A tűzesetben a központi irodaépület mellett a raktárbázis egy része is megsemmisült, de ennek újjáépítését a vállalat elhalasztotta. Jelenleg Nagyváradon nagyon kedvező feltételek mellett lehet csarnokot bérelni, így a Masterplast Románia bérleményben illetve az épen maradt csarnokban folytatja raktározási tevékenységét.


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2022-es árbevétele 201,8 millió euró volt.