20.000 Védőmaszkot adományoz a Masterplast és a VIDEOTON


Finisébe érkezett a Masterplast és a VIDEOTON HOLDING ZRt. közös kezdeményezése, aminek során a két magyar nagyvállalat összefogásából összesen 20.000 darab, többször használható arcvédő maszk készült el.

Lokális környezetében mindkét nagyvállalat az elsők között vette ki a részét a koronavírus elleni védekezés támogatásából, ám járvány újbóli erősödésével ismét szükség van a segítségre. Ennek újabb fejezeteként a Masterplast Nyrt által biztosított alapanyagból és a VIDEOTON HOLDING ZRt. finanszírozásában 20 000 db védőmaszk került legyártásra – alapanyaggal együtt – 8 millió forint értékben, amelyet a vállalatok a nekik otthont adó megyék számára ajánlottak fel. A Fejér, Veszprém és Somogy megyei önkormányzatokhoz eljuttatott maszkokat elsősorban szociális, oktatási és közfeladatokat ellátó intézmények dolgozóinak szánják.

 

Hegedűs Barbara, Veszprém Megyei Jogú Város alpolgármestere

Ódry Anna – PR és Marketing vezető VIDEOTON HOLDING ZRt.

Nagy Richárd – Marketing és PR vezető Masterplast Nyrt.

 

A speciális polipropilén műanyag maszkok tiszta, adalékmentes alapanyagból és hazai kivitelezéssel készültek. Az eszköz egyébként többször használható, 60 fokos gépi mosással, szárítással, fertőtlenítőszerrel tisztítható, illetve a maszk belsejében található zsebbe extra védelemként további szűrőréteg illeszthető be. A fejgumizásnak köszönhetően a védőeszköz az orvosi maszkoknál kényelmesebb viseletet biztosít.

 

A szeptemberben indult kezdeményezést követően a két magyar nagyvállalat képviselői október második hetére valamennyi adományt kézbesítették.

 

A mostani adomány mellett a Masterplast további 100.000 darab maszk gyártásához biztosít ingyenesen az alapanyagot bízva abban, hogy a VIDEOTON-nal közös együttműködéshez hasonló módon más vállalatok is részt vállalnak a kezdeményezésben.


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2022-es árbevétele 201,8 millió euró volt.