A BUX és BUMIX indexkosarába is bekerült a Masterplast


Újabb mérföldkőhöz érkezett a Masterplast tőzsdei sztorija, miután 2021 március 22-től a vállalatunk részvényei bekerülnek a BÉT legnagyobb presztízsű BUX és a magyar cégeket tömörítő BUMIX indexkosaraiba is.

Annak a társaságnak a részvényei kerülhetnek a BUX indexbe, amely az aktuális közkéz-kapitalizációs és az előző féléves részvényforgalmi rangsorban is az első húsz helyezett között szerepel.

 

A Masterplast részvényeivel 2020 második felétől fokozott befektetői érdeklődés mellett zajlott a kereskedés, és az értékpapír számos esetben végzett a napi kereskedési rangsor élmezőnyében, miközben az árfolyam az elmúlt év legnagyobb emelkedését érte el a BÉT-en. Mindezek következtében a Masterplast sikeresen teljesítette a BUX és BUMIX indexkosarába kerülés feltételeit és 2021. március 22-től a BUX 16 és a BUMIX 17 vállalat részvényeit tömörítő elitmezőnyéhez csatlakozhat. A BUX indexben 0,3704%, míg a BUMIX indexben 6,1967% súlyozással szerepelnek majd a Masterplast részvényei.

 

A BUX kosár 2021. március 22-étől az alábbi 16 részvényt tartalmazza: 4IG, AKKO Invest, Alteo, ANY Biztonsági Nyomda, Appeninn, AutoWallis, CIG Pannónia, Graphisoft Park SE, Magyar Telekom, MASTERPLAST, MOL, OPUS GLOBAL, OTP Bank, PannErgy, Richter Gedeon, Waberer’s.

 

A BUMIX kosár 2021. március 22-étől az alábbi 17 részvényt tartalmazza: 4IG, AKKO Invest, Alteo, ANY Biztonsági Nyomda, Appeninn, AutoWallis, CIG Pannónia, ENEFI, Graphisoft Park SE, Masterplast, NUTEX, OPUS GLOBAL, OTT-ONE, PannErgy, RÁBA, SET, Waberer’s.

 

A BUX és BUMIX indexek új AF tényezői 2021. március 19-én az adott napi hivatalos záróárak alapján kerülnek meghatározásra és publikálásra. Az új összetételű indexkosarak bevezetésére 2021. március 22-én kerül sor.

 

A Masterplast válságálló üzletmenete, egészségipari terjeszkedése valamint folyamatban lévő beruházásai és ambiciózus tervei a cég tőzsdei történetének hasonlóan izgalmas folytatását vetítik előre.


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2022-es árbevétele 201,8 millió euró volt.