Sárszentmihályi óvoda játszótere a Masterplast segítségével, megújulva várja a kisgyermekeket, a cégcsoport 5 millió forint értékben vásárolt játszótéri eszközöket és felszereléseket.

2021. március 29-én játszótéri eszközöket és felszereléseket adott át Ács Balázs, a Masterplast alelnöke Sárszentmihály polgármesterének, Óber Andreának. A szűk körű átadón Törő Gábor országgyűlési képviselő és a Csicsergő Óvoda vezetője, Nagy Ilona is részt vett.

A Sárszentmihály Községi Önkormányzat fenntartásában működő óvoda 3 csoportban, 69 kisgyermek nevelését látja el. A 2020-21-es nevelési évben öt szakképzett óvónő, egy pedagógiai asszisztens és három fő dajka néni végzi a fejlesztő, nevelő munkát.

 

Az intézmény teljes létszámban igyekszik olyan feltételeket teremteni, amelyek között megvalósítható az oda járó gyermekek sokoldalú, szeretetteljes fejlesztése. A régi játszóteret biztonsági okokból el kellett bontani, de hogy a gyerekek az új óvoda elkészüléséig se maradjanak játszóeszközök nélkül, fontos volt új, áthelyezhető, mobil játszótér létesítése, amely nem csak itt, hanem a későbbiekben készülő új óvoda játszóudvarának ékessége is lesz.

 

 

„Az adományunkkal célunk az volt, hogy a z itt élő gyermekek egészséges szabadidős tevékenységéhez lehetőséget biztosítsunk. Ennek keretében változatos játékokkal felszerelt játszótér kialakításához szükséges minden követelményeknek megfelelő eszközök és felszerelések beszerzését valósítottuk meg”nyilatkozta Ács Balázs a Masterplast Nyrt. alelnöke.

 

„Sárszentmihály önkormányzata kiemelten foglalkozik a gyermekek egészséges fejlődését elősegítő, modern, mai kornak megfelelő játszóeszközök létesítésével, biztosításával. Ennek köszönhetően – a Masterplast által támogatott új óvodai játszótér megvalósításán kívül – még két felújított játszótér műszaki átadására került sor az elmúlt hetekben. Törő Gábor országgyűlési képviselő úr hathatós segítségével hamarosan megvalósul Sárszentmihályon az új óvoda, az iskola mögötti volt kúria épületének felújításával. A terv elfogadásra került, reméljük, hogy idén megkapjuk rá a támogatást és az építkezés is elkezdődhet”mondta el Óber Andrea, Sárszentmihály polgármestere.

 

„Az óvodai játszóudvarok felújítása elengedhetetlen, hiszen ez a kisgyermekkori nevelés szempontjából is a leghatékonyabb fejlesztés”tette hozzá Törő Gábor országgyűlési képviselő.

 

 

Az átadó a COVID járvánnyal szembeni intézkedésekkel összhangban, a rendszabályok betartásával zajlott.


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2022-es árbevétele 201,8 millió euró volt.