Közel 4,5 milliárdos egészségipari szerződést kötött a Masterplast


A minősített védőoverálok gyártása teljes egészében hazai összefogással valósul meg.

A Masterplast a mai napon szerződést kötött az Operatív Törzs felhatalmazása alapján eljáró Országos Kórházi Főigazgatósággal a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges védőoverálok beszállítására. A Masterplast 2021 szeptemberig mintegy 4,464 milliárd forint értékben szállít minőségi tanúsítvánnyal rendelkező védőruhákat a magyar egészségügy részére. A gyártási lánc teljes egészében hazai összefogással valósul meg, amely mintegy 1000 könnyűipari munkahely fenntartását is biztosítja. Az egészségipari késztermékek gyártásával és értékesítésével a magyar vállalat újabb jelentős lépést tesz a januárban közzétett stratégiai céljainak megvalósítása felé.

 

A Masterplast 2021 januárjában közzétett frissített stratégiájának egyik fontos elemeként, kulcsszerepbe emelte a vállalat egészségipari törekvéseit és ambiciózus növekedési víziót tárt a befektetők elé. Az egészségipari üzletág kapcsán a további alapanyag gyártási kapacitás kiépítése mellett szerepelt az egészségügyi késztermékek piacán történő megjelenés is. Már 2020 végén megtörtént az első egészségipari késztermék értékesítés, ami megalapozta a vállalat belépését az új iparági szegmensbe. Ezzel párhuzamosan a társaság gondos előkészítő munkával, első magyar gyártóként végig vitte az egészségügyi védőoverálok hazai és nemzetközi minőségi tanúsítását, amely előfeltétele volt az üzlet létrejöttének.

 

Az ellátási lánc valódi hazai összefogással jött létre, ahol a hiányokkal terhelt alapanyag helyzetben a MOL csoport biztosítja a polipropilént, amelyből a Masterplast németországi üzemében kétrétegű-lélegző alaptextíliát gyárt, majd ezt követően közel 50 hazai varroda bevonásával történik a késztermékek előállítása. Előzetes megrendelések alapján a Masterplast februárban és márciusban már 300.000 darab overált gyártott le Magyarországon a fentiek szerint, melyek leszállításra kerültek a hazai egészségügy szereplőinek, és azonnal megkezdődhetett a minősített termékek felhasználása.

 

„Büszkék vagyunk, hogy saját gyártással biztosítjuk a magyar egészségügy védőruha igényét, amely Magyarország pandémiás védekezőképességének erősítésén túl, mintegy 1000 könnyűipari munkahely megtartását is támogatja. Ezzel újabb nagy lépést teszünk a stratégiánk megvalósítása felé és az egészségipari alapanyagok után már késztermék gyártóként is a hazai egészségügy rendelkezésére állunk. A két nagy folyamatban lévő egészségipari beruházással olyan integrált gyártási képességet alakítunk ki, amivel a pandémia után is fenntartható bővülés mellett biztosíthatjuk a magyar és régiós egészségügy számára a mindennapi működéshez szükséges védőruhák és izolációs eszközök folyamatos ellátását.”– tette hozzá Nádasi Róbert a Masterplast Nyrt. vezérigazgatója.


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2022-es árbevétele 201,8 millió euró volt.