Paralimpiai aranyérmes Illés Fanni


Illés Fanni, a Vasas kiváló paralimpikon úszója, az Európa és világbajnoki cím után karrierje első paralimpiai bajnoki címét is megszerezte.

A 29 éves sportoló a Tokióban zajló paralimpiai játékok 100 méteres női mellúszásának döntőjében magabiztos versenyzés után méterekkel a versenytársai előtt csapott a célba. Illés Fanni, a Vasas kiváló paralimpikon úszója, az Európa és világbajnoki cím után karrierje első paralimpiai bajnoki címét is megszerezte. A 29 éves sportoló a Tokióban zajló paralimpiai játékok 100 méteres női mellúszásának döntőjében magabiztos versenyzés után méterekkel a versenytársai előtt csapott a célba.

 

A negyedi paralimpiáján a csúcsra érő sportolóval a Nemzeti Sport készített interjút a döntőt követően, amiből idézünk:

 

Számított, hogy korábban már világ- és Európa-bajnokságot nyert ebben a számban?

 

Nem lehettem nyugodt, mert csak két hónappal ezelőtt indult el és mostanra állt össze végül minden. A selejtezőben ráadásul nagyon megleptek a kínaiak, az egyikük hat másodperccel úszott jobbat az egyéni csúcsánál, úgyhogy szeretném látni az edzéstervüket, mert kölcsönkérném.

 

 

Akkor a döntő nem volt egyszerű annak ellenére, hogy messze ön úszta a legjobb időt a selejtezőben?

 

Megpróbáltam olyan nyugodt maradni, amennyire csak lehet, és arra gondolni, hogy ez csak edzés vagy az országos bajnokság. A döntőre Csaba bácsi és Álmos is azt tanácsolta, hogy felejtsem el a kínaiakat, csak magamra koncentráljak, mert nem fognak jobb időt úszni annál, mint a selejtezőben. És így is lett

 

Ki tudta pihenni magát a finálé előtt?

 

A döntő előtt nem tudtam aludni sem, ezért mire délután visszajöttünk az arénába, úgy éreztem magam, ahogy Milák Kristóf szokta mondani: „összeesek, annyira fáradt vagyok”. A döntőt addigra annyiszor leúsztam a fejemben, annyira felpörgettem magam mentálisan, hogy fizikailag fáradtam el benne. Aztán valahogy mégis összeállt.

 

Mikor érezte, hogy ez az aranyérem megvan?

 

Az utolsó huszonöt méteren kinéztem jobbra és balra, és arra gondoltam, aki innen elveszíti, az meg is érdemli! Onnantól csak nyomtam neki, ami a csövön kifért.

 

Tizenkét éven át rossz kategóriában kellett versenyeznie. Nem érzi úgy, hogy az élet most valamit visszaadott?

 

De! Azt érzem, hogy két dolog tartott az úszás mellett: hogy nagyon szeretem ezt a sportágat, és az edzőm, Álmos. Ezt a döntőt érte, értünk úsztam, és amiért annyit dolgoztunk, amiben hittünk, a paralimpai aranyérem negyedikre összejött!

 

 

Fő támogatóként ezúton is szívből gratulálunk Fanninak és nagyon büszkék vagyunk rá, hogy sikerült valóra váltanod az álmaid. Nagyon megérdemelted, mert bár megtehetted volna, sosem adtad fel, és milyen jól tetted: a mögötted álló hosszú és rögös út végül a paralimpiai aranyéremhez vezetett. Gratulálunk!


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2022-es árbevétele 201,8 millió euró volt.