Mentőautóra gyűjtött a Masterplast


A Masterplast magyarországi leányvállalata által 2015-ben életre hívott, és immár hagyományossá vált „Legyünk együtt gyermekmentők!” akció keretében hat és félmillió forint adományt adott át a Masterplast Nyrt. alelnöke Ács Balázs és a Masterplast Hungária Kft. cégvezetője Pécsi László Dr. Gesztes Évának, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány elnökének.

A Masterplast Hungária Kft. hagyományos év végi partneri akciója keretében minden kijelölt és megvásárolt szárazépítészeti termék métere vagy négyzetmétere után öt-öt forintot különített el a Magyar Gyermekmentő Alapítvány számára. A 2022-es akció keretében hat és félmillió forintot sikerült összegyűjteni, ami egy új mentőautó beszerzéséhez járul hozzá.

 

Az elmúlt 17 évben közel 40.000 ezer csecsemő vagy kisgyermek életét mentették meg a Magyar Gyermekmentő Alapítvány elhivatott orvosai, ápolói, de most nekik van szükségük a segítségre: a hat mentőautójukból kettő ugyanis működésképtelen.

 

“Az ország több pontján végezzük a mentéseket ezekkel a személyautókkal. Sajnos ezek az autók nagyon nagy igénybevételnek vannak kitéve, hiszen az elmúlt évek során 40 ezer gyermeket és csecsemőt mentettünk. Jelen pillanatban két autónk is működésképtelen, ezért szeretnénk új autót vásárolni, amelyekkel folyathatjuk a mentéseket.tette hozzá Dr. Gesztes Éva, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány szakmai igazgatója.

 

 

A Gyermek Mentőorvosi Kocsik, azaz MOK-ok kórházhoz rendeltek. Az intézeten belüli riasztási rendszer biztosítja a személyzet szabadidejének szakirányú kihasználását, a folytonos betegkövetést, a gördülékeny betegátadást, az azonos szakmai szemléletet. 2022-ben sikerült Balatonlellén egy európai színvonalú állomás létrehozásával megvalósítani a nagy álmot. Az alapítvány adományokból és pályázatok útján elnyert pénzösszegekből biztosítja a Gyermek Mentőorvosi Kocsik működését, valamint országszerte elérhető térítésmentes baleset-megelőző képzéseit. Az alapítvány a mentőellátási feladatok mellett régóta úttörő szerepet vállal a gyermekmentés területén az új eszközök, eljárások felkutatásában és azok hazai elterjesztésében, valamint komoly hangsúlyt fektet a balesetmegelőzési és elsősegélynyújtási ismeretek oktatására is.

 

 

 „A Magyar Gyermekmentő Alapítvány munkája nagyon fontos számunkra és immáron partnereink számára is. Örömmel tölt el, hogy a már hagyományos akciónk keretén belül ismét segíteni tudjuk a Magyar Gyermekmentők munkáját.jegyezte meg Pécsi László a Masterplast Hungária Kft. cégvezetője.


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2022-es árbevétele 201,8 millió euró volt.