Masterplast a BAU 2023 kiállításon


A covid okozta 4 éves szünet után ismét megrendezésre került Európa legrangosabb építőipari kiállítása, a BAU 2023 Münchenben. A legnagyobb európai építőipari gyártóvállalatokat felvonultató eseményen a Masterplast is megjelent.

 

Óriási érdeklődés mellett, lüktető hangulatban zajlott a BAU 2023, aminek tradicionálisan a bajor főváros hatalmas vásárkomplexuma adott otthont a Messestadt városrészben. Az új, innovatív építőanyagipari termékek és modern építéstechnológiai megoldások bemutatása mellett a gyártóvállalatok fenntarthatósághoz kapcsolódó üzenetei is hangsúlyt kaptak.A Masterplast zöld mezős beruházásai és németországi akvizíciója révén a legnagyobb európai gyártók közé emelkedett az üvegszövet és tetőfólia gyártás terén. A vállalat a megnövekedett gyártási kapacitásaira támaszkodva versenyképesen tud megjelenni a nagy értékesítési potenciállal bíró nyugat-európai piacokon és tovább kívánja bővíteni az export partnereinek körét.

 

 

„2019-ben voltunk utoljára Münchenben és most megint kiállítunk, ez alatt a 4 év alatt rengeteg minden történt a Masterplast életében. Egyrészt komoly gyártók lettünk a tetőfólia termékszegmensben, miután átvettünk egy német üzemet és emellett zöld mezős beruházásként Magyarországon is fejlesztettünk ebben a szektorban. Azt gondolom, hogy a Masterplast most büszkén mutathatja meg magát mint TOP3-as európai gyártó az európai piacon. Nagyon elégedettek vagyunk ezzel a kiállítással. Azt gondoljuk, hogy nagyon fontosak a személyes kapcsolatok, és itt végre direkt módon és teljeskörűen tudjuk kommunikálni azt a fejlődést, amin a Masterplast az elmúlt időszakban átment. Rengeteg új partnerrel tudunk kapcsolatot építeni, és a meglévő partnerek felé is tudjuk kommunikálni a Masterplast elmúlt pár évének a fejlesztéseit, és azt gondoljuk, hogy ez megalapozza a következő évek export értékesítési fejlődését.” -mondta el Jancsó Illés, a kiállításon résztvevő Masterplast International Kft. cégvezetője.

 

 

 

 


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2022-es árbevétele 201,8 millió euró volt.