Mentőnap a gyermekmentőkkel a Városligeti Nagyréten


A 75. évfordulóját ünneplő Országos Mentőszolgálat változatos programokkal készült azok számára, akik a mentőhivatás iránt érdeklődnek és ellátogattak a  Nagy Városligeti Mentőnapra.

A 75. évfordulóját ünneplő Országos Mentőszolgálat változatos programokkal készült azok számára, akik a mentői szakma iránt érdeklődnek és ellátogattak a  Nagy Városligeti Mentőnapra.

 

Az ország különböző részeiről érkező bajtársaknak családi programot, az érdeklődő kicsiknek és nagyoknak látványos mentési bemutatókat, járműkiállítást is szerveztek, továbbá az életmentés szinte valamennyi fontos szereplőjének (gyermekmentők, vízimentők, mentőkutyások és még számos más partnerszervezet) részvétele szintén színesítette a rendezvényt.

 

 

A legmodernebb mentőjárművek mellett a mentőmúzeum darabjait is megcsodálhatták a látogatók.

 

 

A rendezvényen a Magyar Gyermekmentő Alapítvány is képviselte magát. A közhasznú alapítvány 18 éve a korszerű gyermek-mentőellátás hazai elterjesztésén fáradozik. Az Országos Mentőszolgálattal (OMSZ) szoros együttműködésben Gyermek Mentőorvosi Kocsikat (Gyermek MOK) üzemeltetnek, melyek már a legjobb és legfelszereltebb európai mentőautók méltó társa.

 

 

Elkészült az ingyenesen letölthető Gyermek elsősegély mobil applikáció is, melyet a kilátogató szülők a rendezvényen megismertettek: az App útmutatást ad, hogy mikor kell mentőt hívni és mit tegyünk vészhelyzetekben a mentők érkezéséig. 10 másodperces videókban mutatja be a teendőket és arról is ír, hogyan előzhetőek meg a balesetek.

 

Az alapítványt gyermekintenzíves szakorvosok és szakápolók hívták életre és működtetik mindennapi gyógyító munkájuk mellett.

 

Állami támogatásban nem részesülnek, adományokból, pályázatok útján elnyert támogatásokból valósítják meg céljaikat.

 

További információ: www.mgya.org

 

A Masterplast a Magyar Gyermekmentő Alapítvány főtámogatója.


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2022-es árbevétele 201,8 millió euró volt.