Itt mindenkinek jobb lesz az élete


A Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány 30 éve azért dolgozik, hogy lehetővé tegye több száz fogyatékossággal élő embertársunk családias környezetben történő lakhatását, foglalkoztatását, művészeti képzését, és rászoruló gyermekek, családok ellátását. Vállalatunk segítséget nyújtott az alapítvány Csömöri Lakóotthonának.

A Masterplast Nyrt. egyik fő alapértéke a társadalmi felelősségvállalás. Mindannyiunk közös feladata, így vállalatunk is szerepet vállal benne. Hosszas egyeztetések és felmérések előzték meg a tegnapi napot, amikor is sikerült átadnunk az alapítvány csömöri lakóotthonának energetikai felújításához szükséges hőszigetelő rendszer anyagait és kiegészítőit.

 

 

„A Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány Csömöri Lakóotthonánál vagyunk, ahol értelmi fogyatékkal élő fiatalok élnek kis közösségben, egy csodaszép kis családi házban, de ez a ház most a Masterplastnak köszönhetően nem csak megújul, hanem sokkal korszerűbb lesz, hiszen egy teljes szigetelőrendszer fog erre felkerülni. A szervezetünk immár 30 éve értelmi fogyatékkal élőkkel foglalkozik. Több száz embert látunk el teljeskörűen, és nem csak a lakhatásukat, hanem a foglalkoztatásukat, művészeti képzésüket is megszervezzük. Az itt élők mindennapjai jelentősen változni fognak, egy olyan lakókörnyezetet alakítunk ki nekik, illetve egy olyan energetikai fejlesztésnek vagyunk a legelején, mely egy csodaszép otthonná varázsolja majd az intézményt” – mondta Varga Zoltán, a Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány elnöke.

 

 

A lepakolásban az otthon lakói mellett, Rákóczi Ferenc az alapítvány jószolgálati nagykövete is részt vett.

 

 

„Szerintem ez a fajta lakhatás, amikor nem egy ilyen marhanagy intézménybe vagy elveszve, hanem családi házban tudsz jó körülmények között, kulturált körülmények között élni, az a lehető legjobb a srácainknak. És ha mondjuk az a következménye majd ennek a sok cuccnak, amit ide behordtunk, hogy mondjuk nyáron nem fogunk majd megdögleni a melegtől. Télen meg kevesebb lesz a rezsi, akkor ez egy olyan szintű komfort növekedés, amit lehet, hogy ők nem is tudnak, meg nem is vesznek észre, de szerintem mindenkinek jobb lesz az élete egy kicsit” – tette hozzá Rákóczi Ferenc, a Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány jószolgálati nagykövete.

 


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2022-es árbevétele 201,8 millió euró volt.