Logisztikai fejlesztés Németországban


A Masterplast készül az épületenergetikai konjunktúrára

2023.szeptember 27. Aschersleben. A Masterplast Csoport új ipari csarnok felépítésével erősítette meg németországi leányvállalatát, a Masterplast Nonwoven GmbH-t. A beruházás kiváltja a korábban bérelt raktárt, gazdaságosabb és versenyképesebb kiszolgálási lehetőségeket kínál a cég számára, de a tervek szerint az új épület a gyártási képességek fejlesztését is biztosítja. A német piac hatékonyabb kiszolgálása és az értékesített termékek bővítése már rövid távon is jelentős pozitív hatást hozhat a vállalat számára. A társaság célja a pozícióinak megerősítése Európa legerősebb piacán és a várható épületenergetikai korszerűsítési konjunktúra kiaknázása.

 

A Masterplast Csoport az elmúlt években intenzíven terjeszkedett az európai piacon, és 2020-ban a németországi Szász-Anhalt tartományban található Aschersleben városában megalapította német leányvállalatát egy több mint 25 éve működő, nem-szőtt ipari laminátumok és építőipari membránok előállítására specializált gyártóegység felvásárlásával. Az akvizíció lehetőséget teremtett az Masterplast számára, hogy egy technológiai ugrással Nyugat-Európában is elfogadott gyártóvá váljon és mélyebb piaci beágyazottságot érjen el az EU legnagyobb piacán.

 

 

Az új, 3000m²-es ipari csarnok is Aschersleben-ben a Masterplast Nonwoven GmbH telephelyén épült fel. A korszerű ipari csarnok lehetővé teszi a kereskedelmi termékskála kibővítését az épületek energetikai korszerűsítéséhez kapcsolódó termékekkel és a cég gyártási képességeinek továbbfejlesztését. A beruházást a vállalat saját erőforrásaiból, mintegy 3 millió euróból valósította meg szűk egy év leforgása alatt. Az új raktárcsarnok rugalmasabb kiszolgálási lehetőségeket biztosít, és növeli a német piacon a társaság versenyképességét. Emellett költségcsökkentő hatással is bír, mivel a leányvállalt immáron saját telephelyen tudja megoldani a raktározási feladatokat, amelyet korábban külső szolgáltató biztosított.

 

 

“Ez a beruházás kereskedelmi szempontból egy fontos mérföldkő. Már rövidtávon is jelentős pozitív hatást látunk a piac hatékonyabb elérésére és a termékpaletta bővítése révén.” mondta Tibor Dávid a Masterplast Nyrt. elnöke a csarnok átadási eseményén tartott beszédében. “Így lehetővé válik a rugalmas, kisebb tételű kiszolgálás, ami a partnereink egyik fontos elvárása. A várható épületenergetikai korszerűsítési hullám előtt ez a fejlesztés kulcsfontosságú lépés a piaci pozícióink megerősítéséhez az EU legnagyobb piacán.”-tette hozzá a vállalatvezető.


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2022-es árbevétele 201,8 millió euró volt.