Energiaveszteség kizárva a Masterplast gyártóegységében


40 millió forint értékű energetikai beruházás került átadásra a Masterplast Medical Kft. sárszentmihályi gyártóegységében.

A Masterplast Medical Kft. sárszentmihályi gyártóegységében fázisjavító berendezés került átadásra és megtörténtek az ellenőrző mérések. A projekt közel 40 millió forintos beruházásból valósult meg. A kivitelező KRL KONTROL Kft. által telepített berendezésekkel jelentős energiamegtakarítás érhető el. Köszönhetően a korszerű fázisjavító berendezéseknek és az aktív felharmonikus szűrőknek.

A Masterplast, mint közép-európai nagyvállalat számára fontos az energiaveszteség csökkentése és az energiahatékonyság növelése. Sárszentmihályi gyártóegységünkben a mostani beruházás által csökkenteni tudjuk az energiaköltségeket, ami által a környezetbarát működés megvalósítható.

 

 

Sárszentmihályi gyárunkban helyeztünk üzembe energiamegtakarítást és energiaminőséget segítő KRL berendezéseket, az alábbi eredményekkel:

 

– 65%-kal csökkent az áramfelharmonikus tartalma,
– 37%-kal csökkent a feszültség felharmonikus tartalma,
– határérték alá csökkent az induktív meddőteljesítmény,
– jelentősen javult az energiaminőség és az üzembiztonság,
– jobban kihasználható a villamos hálózat.

 

 

A felsorolt eredményeknek köszönhetően újabb fontos lépéseket tett vállalatunk a fenntarthatóság felé, amely hosszú távú üzleti stabilitást és pozitív vállalati megítélést teremt. Környezetvédelmi szempontból pedig hozzájárul a klímaváltozás és más környezeti kihívások enyhítéséhez. Fontos, hogy csökkentjük a vállalat ökológiai lábnyomát és segítjük megőrizni a környezetet a jövő generációi számára.


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2022-es árbevétele 201,8 millió euró volt.