Több száz állat ellátásában segíthettünk


Egészségügyi alátéttel segítette a Masterplast Medical Kft. több, mint 30 állatotthon működését

A Hangya Közösség ernyőszervezetként segíti a magyarországi állatvédő szervezetek munkáját és mindennapi működését. A Masterplast a 2021 óta már több alkalommal segítette a szervezet munkáját. Az idei évben 30 raklap egészségügyi alátéttel járult hozzá a Masterplast Medical Kft. az állatotthonok és menhelyek támogatásához.

 

 

A Hangya Közösség 2010-ben jött létre egy civil csoport önkéntesei révén. Nem csak tárgyi segítséggel, hanem pályázatokkal, tanácsadással, jogi segítségnyújtással is a segítik az állatvédő szervezeteket. Ma jelenleg körülbelül 300 állatvédő otthonnal folyamatosan együttműködnek, és így segítik a munkájukat, hogy egy kicsit könnyebbek legyenek a számukra a mindennapok. A Masterplast 2021 óta áll kapcsolatban a Hangya Közösséggel.

 

 

„Rengeteg támogatást kapunk betegalátét formájában a Masterplasttól. Ez nagyon nagy segítséget jelent számunkra. A betegalátéteket sokrétűen tudják a menhelyek használni, így beteg állataik alatt tudják folyamatosan cserélni az alátéteket és higiénikus ellátást tudnak számukra biztosítani. A kölyökkutyák esetén a szobatisztává válás folyamata során jelent nagy segítséget. A betegalátétek sokrétű felhasználása elengedhetetlen a számukra, ezért nagyon hálásak vagyunk a Masterplast Medical Kft.-nek az adományokért.” – mondta Schwartz Noémi a Hangya Közösség képviselője.

 

A Noé Állatotthon immáron 31-32 éve működik, azóta a XVII. kerületben mentik az állatokat, illetve néhány éve most már Vas megyében is van egy rehabilitációs kutya menhelyük. Több mint ezer állatról gondoskodnak, ennek nagyjából a fele kutya és cica.

 

 

A sok mentett állatból sok beteg van, vagy speciális kezelést igénylő, így a körülbelül 10 hektáros összterületükön van három kórházrészleg, és néhány ideiglenes befogadóval is dolgoznak, de ami állandóan jellemző, hogy nagyon sok beteg, kezelésre szoruló, illetve nagyon sok kölyökállatuk van.

„Hatalmas segítség mindig, amikor leteríthető egészségügyi alátétet kapunk, hiszen rengeteg olyan terület van, ahol fel tudjuk használni. A beteg állatok alatt naponta több fogy, ugyanígy a kölyök vagy speciális kezelésre szoruló állatoknál is. Nagyon megkönnyíti a munkát, hogy könnyű leteríteni, könnyű összeszedni, könnyű tisztán tartani vele az állatokat.” – mondta Schneider Kinga, a NOÉ Állatotthon szóvívője.

 


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2022-es árbevétele 201,8 millió euró volt.