Csatlakozott a Masterplast a BDCSH szervezetéhez


Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) az Üzleti Világtanács a Fenntartható Fejlődésért (World Business Council for Sustainable Development, WBCSD) hazai szervezete.

Az 1992-ben alapított svájci központú Világtanács ma már 200 nagyvállalat elsőszámú vezetőjének koalíciója és már több, mint 70 országban van jelen nemzeti partnerszervezetein keresztül.

 

 

A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért aktívan kívánja előmozdítani a tagvállalatai körében a fenntartható fejlődés három alappillérének: a gazdasági eredményesség, az ökológia egyensúly és a társadalmi életminőség elveinek a gazdasági gyakorlatba való átültetését és alkalmazását, ezáltal új és innovatív megoldásokkal növelni a versenyképességüket, és egyben hozzájárulni a magyar gazdaság és társadalom fenntartható fejlődéséhez.

 

Az 1997-ben alapított Masterplast a közép-európai régió legnagyobb magyar tulajdonú építő-hőszigetelő anyag és egészségipari gyártó vállalata. Jelentős beszállító partnere az európai építőanyag kereskedelmi vállalkozásoknak, innovatív fejlesztő a moduláris építészeti szegmensben. Meghatározó pozícióval rendelkezik a homlokzati hőszigetelő, magastető szigetelő és szárazépítészeti rendszerelemek piacán. 2020-ban a vállalat belépett az egészségiparba is, kezdetben alapanyag értékesítéssel, majd saját gyártott védőruhakészítéssel. Tíz országban van jelen leányvállalataival, melyet Magyarországról irányított exporttevékenységgel egészít ki.

 

A Masterplast Csoport a szigetelőanyag piac jelentős szereplőjeként hozzájárul az épületállomány – mind az új építésű, mind a meglévő, megújuló épületek, létesítmények vonatkozásában – energiahatékonysági megújulásához, az energiafogyasztás mérsékléséhez.

 

A vállalat kiemelt célja, hogy 2025 végéig az általuk felhasznált villamosenergia legalább 10%-a megújuló forrásból származzon.

 

 

A vállalat Hungarocell Zöld Programja 2022-ben elnyerte a BCSDH Fenntartható jövőért díjat üzleti megoldás – körforgásos gazdaság kategóriában. A program a körforgásos gazdaság szempontjából rendkívül fontos lépés, hogy ez a kiemelt koncepcionális megközelítés az építőiparban is megjelent. A vállalat a felhasználás során keletkező szigetelőanyag-hulladék visszagyűjtéséből és újrahasznosításával állít elő könnyűbeton hőszigetelő adalékanyagot.

 

A BCSDH tagjaként a vállalat a fenntarthatóság szemléletét stratégiai versenyelőnyt jelentő területté kívánja fejleszteni. Emellett fenntarthatósági projektek indítása, tudás- és tapasztalatgyűjtés, valamint a szemléletformálás terén szeretne fejlődni.


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2022-es árbevétele 201,8 millió euró volt.